Kansalaisaloite tulossa suden kannanhoidollisen metsästyksen aloittamiseksi

23.07.2020

Syksyllä avautuu kansalaisaloite, jossa vaaditaan suden kannanhoidollisen metsästyksen aloittamista mahdollisimman pian.

Aloite suden kannanhoidollisen metsästyksen aloittamisesta avataan Kansalaisaloite.fi –verkkopalveluun elokuun aikana. Kansalaisaloitteen tarkoitus on turvata sekä taajamissa että taajamien ulkopuolella asuvien ihmisten arki ja elinkeinot, mutta taata myös kotieläinten ja metsästyskoirien turvallisuus.
Kannanhoidollisen metsästyksen tavoitteena on susikannan pitäminen yhteiskunnallisesti siedettävällä tasolla. Kannanhoidollinen sudenmetsästys on aloitteentekijöiden mielestä paras tapa hoitaa susikantaa kontrolloidusti, laillisesti sekä susien keskellä asuvat ihmiset huomioivalla tavalla. Metsästyksen tavoitteena on vähentää susien metsästyskoirille ja kotieläimille aiheuttamia vahinkoja sekä pitää sudet ihmisarkoina ja poissa ihmisasutuksen läheltä. Erilaiset riskitilanteet ovat lisääntyneet susien tullessa yhä rohkeammin asutuksen keskelle, mikä herättää monissa erilaisia pelkoja. Suomeen tulee saada aikaan tilanne, jossa kannanhoidollisia poikkeuslupia suden metsästykseen voidaan jälleen myöntää. Myös viranomaisten toimivastuut on saatava mahdollisimman nopeasti yhtenäisiksi koko maassa.

Puheenjohtajan vetoomus

Viimeisen kahden vuoden aikana susitilanne tuntuu räjähtäneen käsiin. Sudet kuuluvat suomalaiseen luontoon, mutta kanta on tällä hetkellä yksinkertaisesti liian suuri, mikä saa koiranomistajat miettimään koko metsästyskoiraharrastuksensa mielekkyyttä. Tällä hetkellä vaikuttaa siltä, että susiongelman suhteen hoidetaan ainoastaan oiretta, eikä itse ongelmaa.
Vetoan jäsenistöön ja kannustan kaikkia allekirjoittamaan kansalaisaloitteen suden kannanhoidollisen metsästyksen aloittamiseksi.

Tämän kansalaisaloitteen ovat laatineet yhteistyössä metsästyskoirarotujärjestöt, Suomen Metsästäjäliitto, Maa- ja metsätaloustuottajain keskusliitto MTK ja Svenska lantbruksproducenternas centralförbund SLC.
Tiedotamme kansalaisaloitteen avautumisesta tarkemmin nettisivuillamme.

Jukka Tuikka
Puheenjohtaja
Suomen Laikajärjestö ry
06.08.2020Maastoanomus
23.07.2020Kansalaisaloite tulossa suden kannanhoidollisen metsästyksen aloittamiseksi
06.06.2020Koulutus
13.05.2020Tiedotus
28.03.2020Nettisivut päivittyvät kevään 2020 aikana.
09.02.2020Vuosikokous 2020
19.08.2019Suuret KIITOKSET
08.07.2019Maastoanomukset
20.03.2019Koulutukset
01.10.2018PM-kokeeseen osallistuvat koirat 2018

Siirry arkistoon »