Hirvenhaukun piirinmestaruudenkokeiden valintasääntö

Kainuun Kennelpiirin hirvenhaukun piirinmestaruuskokeisiin voivat osallistua SPJ:n, SHHJ:n ja SLJ:n alaisia rotuja olevat koirat, joiden omistajan tai haltijan kotipaikka on Kainuun kennelpiirin alueella. Koiralla on osallistumisoikeus koekauden aikana vain yhden kennelpiirin alueella ko. valintakokeeseen.

Piirinmestaruuskokeisiin pääsevät itseoikeutettuna edellisen vuoden piirinmestari ja edellisen vuoden viralliset suomenmestarit. Sen lisäksi PM-kokeeseen ilmoittautuneista valitaan 15 koiraa, joiden koetulokset huomioidaan seuraavasti:
·edelliseltä kaudelta yksi paras tulos ja kuluvalta kaudelta yksi paras tulos
tai
·kuluvalta kaudelta kaksi parasta tulosta

Näin saatujen kahden koetuloksen yhteenlaskettu pistemäärä on karsintapistemäärä. Viimeisenä PM-kokeeseen pääsee 15. korkeimman karsintapistemäärän saanut koira. Jos 15. sijalla on tasatuloksella kaksi koiraa, niin kuluvan koekauden tulos ratkaisee ja mikäli vielä on tasatulos, niin molemmat pääsevät PM-kokeeseen.

Jos PM-kokeisiin ei ole päässyt neljää SPJ:n karjalankarhukoiraa tai neljää SHHJ:n alaista koiraa tai neljää SHHJ:n alaista narttukoiraa, niin karsintapistemäärän mukaisessa järjestyksessä täydennetään (lisätään) kummankin rotujärjeston koiramäärää niin, että PM-kokeessa on vähintään neljä koiraa, joista voidaan tehdä valinnat kuhunkin lohkonvalintakokeeseen. Neljän koiran kiintiöihin ei huomioida alussa mainittuja suomenmestareita, joiden ei tarvitse osallistua lohkonvalintakokeeseen.

PM-kokeesta valitaan rotujärjestöjen (SPJ, SHHJ) valintasääntöjen mukaisesti osallistujat lohkon valintakokeisiin.


Kajaanissa 14.4.2003

Kainuun Kennelpiirin hallitus

Lauri Tervonen Juha Säkkinen
Puheenjohtaja Sihteeri