Koiraesittelyt

Hallitseva Mestari

Odin on 7vuotias norjanharmaa joka on luonneeltaan rauhallinen ja tottelevainen koira. Vuosien ajan on mahtunut paljon jahtipäiviä ja srva tapahtumia. Hirvi että villisika kaatoja on tullut matkan varrella jokunen. Kilpailupuoli on myös mahtunut kalenteriin niin KV kisavoitto sekä SM hopea -20 ja kulta -22.

Pohjan lohko

Kotioloissa Murri on rauhallinen ja huomion kipeä. Hirvi työskentelyssä taas yhteistyö ei ole vahvin alue. Murri on kolme kertaa ollut lohkonvalinoissa ja nyt ensimmäisen kerran mestaruusottelussa.

Lehtikankaan Tanu on 5 vuotias FI MVA FI KVA ja osallistuu kolmatta kertaa SM haukkuihin. Tanu on erittäin kiltti ja tottelevainen kotona ja metsässä.

Idän lohko

Viki on nuori, hyvän ja tottelevaisen luonteen omaava varhaiskypsä. Hyvä hirvien käsittelijä. Koepuolelta viisi peräkkäistä ykköstä arpakokeista ( kaksi jo viimevuonna) ja nyt käyttövalioksi. Näyttelypuolelta yksi sertti. Koiralla Useita kaatoja tältä ja viime vuodelta!

Ärjänsalmen Otto on toista kertaa mestaruuskokeessa 2020 oli Parkanossa josta tuli pronssia. Otto on hyvä hirven käsittelijä. Aloittaa löytöhaukun rauhallisesti vähän niinkuin kyselemällä ja saapi yleensä hirvet hyvin kesytettyä haukkuun. Menestystä on tullut yllättävän hyvin, pari kiväriä tullut kaappiin ja kokeista mm. marlin haukkujen voitto.

Lännen lohko

Äijä elelee osana Vihteljärven kenneliä jakaen melkoisen narttulauman yhden karhukoirauroksen kanssa. Aina mahdollisuuden tultaessa Äijä nauttii eniten kainalossa kuorsaamisesta. Laumassa Äijä on maailman leppoisin ja helpoin pienisuurimies, joka rakastaa pienten mäyräkoirien ja terrierien kanssa riehumisesta eniten.

Tänä syksynä Äijää vietiin kovin varovaisesti metsään, koska kakarahan tuo vielä on. Jotenkin kummallisesti se poika ponnisti itsensä 14 kuukauden iässä tänne Hirvimestaruusotteluun ja matkalla nakutteli itselleen käyttövalionarvoon oikeuttavat tuloksetkin kasaan. Metsästysominaisuuksista on turha sanoa vielä mitään, sillä ei tuota koiraa vielä ole oppinut tuntemaan. Vielä täytyy odottaa täysi-ikäisyys käyttövalionarvoon ja hakea näyttelytulos yli 15kk. Lisäksi vielä lähes vuoden verran täytyy odotella viimeisen sertin metsästystä - ujona tavoitteena onkin kaksoisvalion arvo joskus tulevaisuudessa.

Weelax Sack on 3.5 v varhaiskypsä harmaa uros. Käyttövalio puolitoistavuotiaana ja osallistui Juniori SM kisoihin 2021.

Viski on rauhallinen ja rapsutuksista tykkäävä 20kk ikäinen nuori herra. Mutta ku pääsee metsään niin siellä mennään innolla ja tilanteen vaatimalla tavalla määrätietoisesti.

Viskin ensimmäinen koe oli 9kk ja 8 päivää vanhana ja heti tuli HIRV1 ja siitä lähtien on ollut aikalailla menoa.  7 koetta on tullut käytyä ja 4 ensimmäisen kokeen jälkeen Viski oli KVA ja samalla Etelä-Pohjanmaan Piirinmestari.  

Seuraavaksi pääsi jr. SM kisoihin ja siellä sijoitus oli kolmas. Sen jälkeen mentiinkin Lännen Lohkon valintoihin ja siellä irtosi voitto.

Etelän lohko

Kuti on 3,5-vuotias harmaa norjanhirvikoira. Käyttövalioksi haukkui 1,5- vuotiaana. Isokokoinen vauhdikas nuorikoira, vauhtia ei metsäpäivistä puutu. Varsinais.suomen piirinmestari -23.